woensdag 28 september 2011

Stagefinanciering


Het is weer september. Dat betekent in de meeste landen de start van een nieuw academie- of schooljaar. Vele studenten en recent afgestudeerden uit de meest diverse richtingen dromen van een baan bij een van de vele internationale organisaties, in Brussel of veel verder. Geen evidentie want de criteria voor tewerkstelling bij deze internationale, multiculturele of intergouvernementele organisaties zijn complex, de mogelijkheden beperkt en de weg lang. Veelal zijn deze stages onbetaald.

Dit gegeven, gecombineerd met de vaak hoge kosten van levensonderhoud in de steden waar deze organisaties gevestigd zijn, vormt een ernstige financiële drempel om internationale ervaring bij multilaterale organisaties te verwerven. Aangezien dergelijke stages vaak het begin zijn van een latere carrière in internationale instellingen, wil de Vlaamse overheid met subsidies extra kansen bieden aan Vlaamse studenten of mensen die aan het begin van hun loopbaan staan.

Het stagefinancieringsprogramma draagt op die wijze bij tot de wereldwijde verspreiding van de Vlaamse expertise en de zichtbaarheid van de Vlaamse overheid in de internationale organisaties. Over deze stagefinanciering leest u veel meer in het nieuwe VIW-tijdschrift of lees hier het artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten